Udtalelser og Statement

Eksterne udtalelser:

"Du er spændende" Galleriejer Soli. (Juni 2017)

Udtalelse fra Galleri Soli: (Juli 2007)

Om kunstmaler Jethoni, alias Jesper Thomas Nielsen, som har været min elev, men nu står på egne ben, vil jeg, billedkunstnerSoli Madsen fra Paris, men nu bosiddende i Danmark, skrive denne udtalelse.

Jethoni er en udtryksfuld billedkunstner, som har malet en hel del år og er midt i fyrrerne. Han har haft 2 private lærere i nogle år og jeg var den sidste. Han har udstillet en hel del i hele Danmark allerede.

Hans kunst er ekspressionistisk, da han virkelig maler med hjertet. Han har meget på hjertet! Han er forelsket i farver og styrer dem med professionalisme. Der er et væld af skønne farver, de er velovervejet, og fungerer så godt sammen, at de er virkelig blevet HANS farver.

Man kan til enhver tid sagtens genkende hans stil og hans farvevalg. Det er en kvalitet at være sig selv og have originalitet.

Der findes mange kontraster i hans væ¦rker, blandt andet understreger Jethoni ret ofte de geometriske former, som han maler imellem nogle lidt mere organiske flader.Alle malerierne på læ¦rredet følger en bestemt "Jethoni-logik", derfor bliver hans udstillinger til en smuk , personlig helhed.

Han bruger en overbevisende og stram komposition. Jethoni foretrækker for det meste det nonfigurative, men der forekommer alligevel genkendelige elementer, hentet bl.a. fra Egypten, som han har besøgt mange gange som rejseførerer, eller fra vand- sand- eller himmelskildringer, med væ¦sener fra de 4 elementer, såsom fisk. Geometriske former får liv og farver.

Der findes ofte en antydning af perspektiv i Jethonis billeder, ved hjælp af korridorer, porte, trapper, døre og vinduer som åbninger mod en anden verden. Der er noget mystik, der nok skal kunne drage mange beskuere. Hans pyramider fortæller også om hans interesse for det ukendte og det fremmede. Jethoni bruger også overraskelseselementer som et ekstra krydderi i hans værker. De taler til os, spørger os, om vi vil med ind. Ja, jeg synes, vi skal lade os forføre.


Af Kirsten-Marie Hedeland, Gallerist og Skribent ved Kunstavisen: (       2017)


Pyramidekunstneren.

Om Jesper Thomas Nielsens værker:

Solen bager ned fra en total skyfri dybblå himmel- Så flot som den kun kan ses i Ægypten. Solen er skænnket Ægypterne af Amon-Ra, Gudernes konge og RA, Solguden. SåiI skyggen under papyrussen ved Nilen sidder vores ægypterdreng og skuer mod vest ud over floden. Hvad mon findes derude?

Sådan begynder Jesper Thomas Nielsen i sin bog "I pyramidernes skygge" Og allerede efter ganske få linjer er opmæ¦rksomheden fanget og man får lyst til at læse videre. Det samme gentager sig når man tager med ud på en spæ¦ndende rejse i Jesper Thomas Nielsens malerier. Derude og lige foran os, som betragter af hans væ¦rker, ligger det hemmelighedsfulde og forunderlige pakket ind i rene stærke farver, som pirrer ens opmærksomhed og fanger blikket.

Kunstner Jesper Thomas Nielsen - med kunstnernavnet JETHONI - holder ørkensand i sine hænder og er betaget af de mystiske riger med de kæmpeæ¦ssige pyramider, der strækker sig mod den blå himmel. De mange rejser til Nilens land, Ægypten og Solpyramidens land, Mexico har sat sine spor i sindet og indtryk bliver til kompromisløse udtryk på ¦ærredet.

Der er en fin dybde i malerierne, og perspektiver opstår ved hjælp af åbninger som porte og døre. Formerne understreges ofte med en skarp kontur. Og der er en vis form for flabethed i kompositionen og i farve valget. Der er smæk på farverne, hvor kontrasterne skærer op ad hinanden, Orange og knaldblå. Gul, orange, og rød sammen giver et kick. Det samme gør gul og skriggrøn. De forrygende farver er inspireret af de farver man kan finde i bl.a. arkitektur og beklædning i Maya´ernes Mexico. Kombinationen med de dynamiske farver og de geometriske former fungerer.

Det interessante i JETHONI´s malerier er bl.a. at der hele tiden sker noget, der er en heftig energi, som fylder rummet helt ud og der efterlades ikke nogen negativ flade. Der er ikke så mange organiske former, men skarpe linjer og en strømlinethed, der skaber samling i de stærrke farver.

Der er en åbenhed og venlighed, som tager os med. Og min fornemmelse siger mig at rejsen ikke ender her. Jesper Thomas Nielsen er en kunstner tunet ind på at nå toppen af pyramiden, og han er allerede godt på vej med sin debut på den censurerede kunstudstilling kunstnernes Påskeudstilling/KP-Spring 2011 i Aarhus Kunstbygning, hvor han fik et af sine værker antaget.

JETHONI´s værker er interessante, udtryksfulde og rummelige.
statement skrives ind her

Jethoni kunst og foredrag

Sorøvej 11, 4200  Slagelse

Centralt i Danmark -

kun én time fra København

Jesper: +45 22 61 21 29

Email: jethoni@jethoni.dk